Taaperolapsesi kuulo (2023)

Yleinen sisältö

Lapsesi laitteet

Päivittäiset laitteiden ja kuuntelun tarkistukset

Käytä viisi minuuttia jokaisen päivän alussa tehdäksesi alaitteen tarkistusjotta taapero kuulee kaikki puheen äänet tutkiessaan ympäröivää maailmaa. Päivittäiset laite- ja kuuntelutarkastukset ovat tärkeitä, koska voit varmistaa, että lapsesi kuulolaitteet tarjoavat täydelliset puhetiedot hänen aivoilleen ja että he huomaavat ja todella kuuntelevat puhetietoja.

Tarkista paristot

Testaa akut varmistaaksesi, että ne ovat täysin ladattuja. Jos akku on vähissä, vaihda se aina, jotta taaperollasi on laitteita koko päivän.

Kuuntele jokaista kuulolaitetta

Käytä audiologin toimittamaa kuunteluputkea kuunnellaksesi laitteista tulevaa ääntä.

Tee kuuntelutarkistus

Kun taaperon laitteet ovat päällä, varmistat, että hän kuulee ja huomaa tietyt puheäänet, joita sanot hänelle. Nämä tunnetaan Ling Six -ääninä. Käytä normaalia keskusteluääntä ja muuta sanojen järjestystä, kun testaat näitä ääniä joka aamu:

 • /m/ kuten minussa
 • /ah/ kuten kuumassa
 • /oo/ kuten käynnistyksessä
 • /ee/ kuten jaloissa
 • /sh/ kuten kengässä
 • /s/ kuten auringossa

Kun lapsesi kasvaa, voit opettaa hänelle kertomaan, minkä äänen hän kuulee. Nuoret taaperot voivat näyttää sinulle havaitsevansa äänen kääntymällä ja katsomalla sinua tai osoittamalla korvaansa. Kun taaperosi vanhenee, noin 15–18 kuukauden iässä, hän pystyy tunnistamaan kuulemansa äänen osoittamalla ääneen liittyvää esinettä tai kuvaa. Huomioi tämän tarkistuksen aikana äänet, joihin taapero ei vastaa tai erehdy toisiin ääniin, ja jaa ne välittömästi ammattilaistiimillesi.

Kokeile tätä

Kuusi ääntä voidaan esittää eri etäisyyksillä sinun ja lapsesi välillä. Tarkkaile, kuinka lähellä sinun on oltava, jotta lapsesi havaitsee ja tunnistaa jokaisen äänen. Yritä esittää äänet keskusteluäänellä 3 jalan, 6 jalan ja 12 jalan korkeudella. Vastasiko lapsesi näillä etäisyyksillä? Miten he vastasivat? Nämä tiedot ovat hyödyllisiä jaettavissa ammattitiimillesi.

Kuulolaitteiden käyttöaika

Tiedät jo, että lapsesi kuulolaitteiden tulee olla päällä kaikkina valveillaoloaikoina tai vähintään 10–12 tuntia päivässä. Pikkulapset haluavat ottaa laitteensa pois päältä leikkiäkseen, pureskellakseen niitä tai käyttääkseen huomionne. Tämä ikä on LSL-matkasi vaikein aika pitää laitteet päällä. Useimmat taaperot käyvät läpi tämän vaiheen, mutta se helpottuu lapsesi ikääntyessä, ja on olemassa tapoja, joilla voit auttaa pitämään laitteet poissa uteliailta sormista.

 • Häiritse huomiosi: Kiinnitä heidän huomionsa pois laitteesta ja johonkin toimintaan
 • Liima: Kokeile lääketieteellistä tai peruukkiteippiä, jotta laite pysyy päällä
 • Hatut: Älä kosketa laitteita käyttämällä hattua tai lippalakkia
 • Lue lisää taaperoille suunnatuista resursseista täältä

Lisäresurssit ja tuki

MeidänPerheen tukiyhteisö,voit saada neuvoja muilta vanhemmilta, jotka ovat kokeneet kulumisaikahaasteita taaperon kanssa.

Tyttäremme ei rakastanut muuta kuin repiä kuulokojeensa ulos kymmenen sekunnin välein. Taistelu laittaa ne takaisin hänen korviinsa, kun hän oli pieni, oli sen arvoista! Se, että lapset saattavat repiä ne pois, ei tarkoita, etteivätkö he rakastaisi heitä. Kuulokojeet on vain niin hauskaa purkaa ja SYÖDÄ!

Lydia H.

Taaperolapsesi kuulo

Itsepuolustus

Tärkeä osa lapsesi matkaa kuunteluun ja puhutun kielen pariin on itsensä puolustaminen. Aloita taaperollesi näiden taitojen opettaminen, jotta esikouluun mennessään hän puhuu luottavaisesti kuulostaan ​​ja laitteistaan. Auta lastasi ymmärtämään, että me kaikki kuulemme aivoillamme, emme korvillamme. Opeta heille, että heidän laitteensa auttavat ääntä saavuttamaan heidän aivonsa, jotta he kuulevat aivan kuten ystävänsä ja perheensä.

Voit kehittää näitä taitoja puhumalla taaperollesi hänen laitteestaan ​​osana jokapäiväistä rutiiniasi. Näytä heille, missä säilytät laitetta, kun he menevät nukkumaan, jotta he alkavat ymmärtää, kuinka tärkeää on pitää laite turvallisena ja kuivana. Kun taapero on nuorempi, aloita opettamalla hänelle laitteen nimi. Kun he vanhenevat, pyydä heitä harjoittelemaan laitteen pukemista itse. Nimeä eri osat ja kuvaile, mitä ne tekevät. Nämä ovat pieniä askelia, jotka voivat johtaa vahvoihin itsensä puolustamiseen, kun lapsesi vanhenee.

Kuulo ja edistyminen

Pidä silmällä lapsesi kehitystä. Kehitysviiveet voivat olla kuuloon liittyvä ongelma.

Mahdolliset punaiset liput

 • Muutokset Ling Six -äänien vasteissa
 • Ei reagoi ääniin ympäri taloa
 • Vaikuttaa siltä, ​​että se jättää sinut huomioimatta, kun puhut heille
 • Ei noudata yksinkertaisia ​​ohjeita tai komentoja
 • Hiljaisuus pelin aikana
 • Jäljessä iänmukaisessa kielenkehityksessä
 • Ei yhdistä sanoja
 • Puuttuu monia ääniä tai sanan osia (24 kuukauden kuluttua)
 • Etäkuulon heikkeneminen tai "korvalaukaus"

Jos olet huolissasi, ota yhteyttä lastenaudiologiisi ja varaa aika. Voit myös keskustella varhaisen puuttumisen ammattilaisen kanssa, joka auttaa sinua seuraamaan lapsesi kuuloa ja edistymistä.

Audiologin tapaaminen

Teet tiivistä yhteistyötä lastenaudiologin kanssa seurataksesi lapsesi kuulon tilaa säännöllisesti. Kunnes lapsesi täyttää kolme, tulet todennäköisesti tapaamaan audiologisi kolmen kuukauden välein valvomaan hänen kuuloaan säännöllisillä testeillä. He käyttävät näitä tapaamisia myös tehdäkseen säätöjä lapsesi laitteisiin tarpeen mukaan. Muista, että voit varata ajan milloin tahansa, kun olet huolissasi lapsesi kuulosta tai hänen laitteistaan.

Kun taaperollasi on audiologian aika, varaa seuraava käynti ennen audiologin vastaanotolta lähtöä ja tallenna muistutus puhelimeesi.

Taaperovuosina lapsesi oppii osallistumaan erilaisiin äänikoppitesteihin. Äänikopissa lapsesi istuu syöttötuolissa pöydän edessä ja sinä istut heidän takanaan. Testausassistentti istuu lapsesi edessä auttamaan häntä. Audiologi istuu äänikopin ulkopuolella, jossa näet heidät ikkunan läpi. Äänet toistetaan lapsesi korvakappaleisiin kiinnitettyjen putkien kautta. Nuoret taaperot reagoivat ääniin katsomalla oikealle tai vasemmalle, jolloin he näkevät laatikon tai näytön syttyvän. Tätä testausmenettelyä kutsutaan visuaalisen vahvistuksen audiometriaksi (VRA).

Kokeile tätä

Voit valmistaa lapsesi tähän kotona. Pyydä perheenjäsentä antamaan ääni lapsesi taakse ja toiselle puolelle, toimi sitten yllättyneenä ja osoita ensin korvaasi ja sitten äänen lähdettä. Tämä auttaa lastasi oppimaan vastaamaan ääniin kääntämällä päätään etsimään ääntä.

Kun lapsi vanhenee, audiologi pyytää sinua harjoittelemaan lohkojen laittamista säiliöön kuultuaan äänen. Tätä kuuntele ja pudota -peliä kutsutaan ehtoiseksi leikkiaudiometriksi (CPA), ja se on helppo, hauska tehtävä lapsille. Audiologi määrittää pehmeimmän tason, jonka lapsesi kuulee kullakin taajuudella.

Kokeile tätä

Pyydä lastasi harjoittelemaan lohkojen käyttöä osoittamaan, että hän kuuli äänen interventioistunnoissasi ja kotona. On hyvä idea harjoitella audiologiakäyntiä edeltävinä päivinä, jotta lapsesi on valmis kuuntelemaan ja tutustuu siihen, mitä tehdä.

Kuulolaitteita varten

Taaperolapsesi - ja hänen korvansa - kasvavat jatkuvasti. Tämä tarkoittaa, että heidän korvakappaleensa on vaihdettava usein, jotta ne sopivat hyvin ja lapsesi pääsee kaikkiin puheääniin. Merkkejä siitä, että lapsesi saattaa tarvita uusia korvakappaleita, ovat:

 • Putoavat helposti korvistaan
 • Huomattavia rakoja korvakappaleen ja korvan välillä
 • Liiallinen tai toistuva palaute
 • Mahdolliset halkeamat korvakappaleessa tai letkussa

Sisäkorvaistutteisiin

Kun lapsesi laite on ohjelmoitu, jatkat säännöllisesti audiologin käyntiä varmistaaksesi, että implantti toimii oikein. Säännöllisten tapaamisten välillä saatat joutua soittamaan audiologille muista syistä, kuten:

 • Kun huomaat implanttien asettamiseen liittyviä käyttäytymismuutoksia
 • Lapsesi ei reagoi ääniin tai puheeseen tyypillisellä tavallaan
 • Heidän puheensa kuulostaa huonolta tai erilaiselta
 • Laite ei toimi, vaikka se on ladattu täyteen

Etämikrofonijärjestelmien käyttö

Perinteisesti,etämikrofonijärjestelmät (RM).Niitä on käytetty kouluikäisille lapsille luokkahuoneessa, mutta ne eivät ole enää vain koulua varten. RM-järjestelmät, erityisesti henkilökohtaiset FM-järjestelmät, voivat auttaa taaperoa kuulemaan sinut selkeämmin missä tahansa paikassa. Voit käyttää sitä kotona, autossa, kaupassa tai leikkikentällä.

RM-järjestelmä ratkaisee kaikki taustameluon ja puhujaan etäisyyteen liittyvät ongelmat, mikä tarkoittaa, että yhden käyttäminen voi lisätä taapero kuulemien sanojen määrää. Se voi myös parantaa lapsesi aivoihin saapuvan tiedon määrää ja laatua. Useimmat kuulolaitteet sopivat helposti RM-järjestelmään. Keskustele lastenaudiologisi kanssa nähdäksesi, tuleeko lapsesi kuulokojeen tai sisäkorvaistutteen mukana minimikrofoni, ja kysy, miten ja milloin molempia laitteita käytetään yhdessä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 30/07/2023

Views: 6241

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.