Kärcher hogedrukreiniger K5 - De beste variant | Review » (2024)

Kärcher hogedrukreiniger K5 – De beste variant | Review

In categorie: Kärcher

Als je een goede hogedrukreiniger zoekt, kun je niet om de Kärcher K5 hogedrukreiniger heen. En vooral de Kärcher K5 ‘Premium Full Control Plus’ blijkt in de praktijk een aanrader.

Van alle varianten en modellen Kärcher hogedrukreiniger worden er twee door gebruikers het best gewaardeerd. En dat zijn deze twee:

  1. Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home – 145 bar
  2. Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home – 180 bar

De hogedrukreiniger Kärcher K5 zal voor de meeste mensen en meest huishoudens de beste keuze zijn. We leggen in dit artikel uit waarom.

Voor de grotere klussen: hogedrukreiniger K7

Alleen als je een groter terras hebt (groter dan 40 m²), grote oprit, zwembad, boot, voertuigen, stallen etc, is de Kärcher K7 geschikter. Niet dat die K7 beter schoonmaakt dan de K5, maar je kunt er wel véél efficienter grotere oppervlakken mee schoonmaken.

Meer over de Karcher K7 vind je in het volgende artikel ‘Kärcher K7, Smart of Full Control?

Beste koop: Kärcher K5 ‘Premium Full Control Plus’ – 145 bar

Van alle Kärcher hogedrukreinigers blijkt de Kärcher K5 ‘Premium Full Control Plus’ voor de meeste mensen en de meeste huishoudens de beste keuze. Deze wordt door veel gebruikers, in allerlei reviews, erg positief beoordeeld.

De Kärcher K5 hogedrukreiniger is degelijk gebouwd van moderne kunststof. Hij ziet er mooi uit en voelt lekker solide aan. Met een royale werkdruk van 145 bar en een doorvoercapaciteit van 500 l/u, blijkt hij écht alles wat in een dynamisch gezin vies wordt, weer grondig schoon te maken.

Gebruikers geven bijvoorbeeld aan dat de reinigingscapaciteit van deze Kärcher hogedrukreiniger K5 echt voldoende is om een terras van zo’n 5 bij 6 meter lekker vlot en goed schoon te maken.

Kärcher hogedrukreiniger K5 - De beste variant | Review » (2)Kärcher K5 met beste prijs – kwaliteitverhouding

De beste koop Kärcher K5 doe je met de variant ‘Premium Full Control Plus’ versie, want deze heeft veruit de beste prijs – kwaliteitverhouding.

Zo is de pomp voorzien van een aluminium cilinderkop. Dat maakt deze hogedrukreiniger geschikt voor regelmatig gebruik en vooral: duurzamer, óók als je hem maar af en toe gebruikt.

Deze K5 variant is verder ruim voldoende krachtig en daarbij prettig te bedienen. De werkdruk is nauwkeurig te reguleren: met volle reinigingskracht of juist wat voorzichtiger op kwetsbare oppervlakken.

Het label ‘Premium’ geeft aan dat deze K5 Full Control Plus van een haspel is voorzien, en dat is bij deze slanglengte geen overbodige luxe.

Verder hebben wij de ‘Home’ editie geselecteerd, want daarbij is een terrasreiniger inbegrepen. Zo’n patiocleaner is een erg handig hulpmiddel, waarmee je je terras veel sneller én zonder spetteren kunt reinigen.

Werkdruk makkelijk te bedienen op handvat

Op het handvat van de Full Control Plus vind je de duidelijke + en – knoppen om de werkdruk gemakkelijk wat hoger of lager in te kunnen stellen. Veel gebruikers geven aan dat ze dat inderdaad superhandig vinden.

De K5 Premium Full Control Plus is verder voorzien van een fijne 3 in 1 MultiJet spuitlans. Hiermee kun je de vorm van de waterstraal gemakkelijk en traploos instellen van een ronde spoelstraal, via een brede vlakke straal, naar een scherpe ronddraaiende en pulserende straal.

Door die laatste kun je deze spuitlans ook als krachtige vuilfrees gebruiken. Lansen en spuitkoppen wisselen is bij de Kärcher K5 hogedrukreiniger dus niet nodig!

Door een flesje reinigingsmiddel ondersteboven in het apparaat te klikken, kun je bovendien zeep aan het water toevoegen. Zo krijg je elke verontreiniging weg!

Voldoende lengte hogedrukslang K5

Natuurlijk noemen gebruikers ook wat aandachtpunten bij deze Kärcher hogedrukreiniger. Vaak genoemd is dat men het jammer vindt dat een voorziening voor het opbergen van het elektriciteitssnoer ontbreekt. En de hogedrukslang blijkt – vooral bij lage temperaturen – vrij stug en is dan lastiger op te rollen.

Kärcher hogedrukreiniger K5 - De beste variant | Review » (6)Die hogedrukslang is bij de K5 Premium Full Control Plus met 8 meter iets korter dan de andere K5 versies. Maar in de meeste tuinen blijkt 8 meter écht al voldoende lang.

Er zijn vrijwel geen gebruikers die de slang te kort vinden. Je kunt immers aan beide kanten van de hogedrukreiniger 8 meter bereiken, dus 16 meter cirkelbreedte in totaal.

(Maar veel korter is overigens níet aan te raden, dat maakt een hogedrukreiniger onhandiger).

Conclusie: overall zijn veel gebruikers gewoon erg blij met de Kärcher K5. Deze krijgt veel positieve reacties. De reiniger heeft ruim voldoende kracht en reinigingscapaciteit. Je kunt er aangenaam, snel en efficiënt mee werken.

Aanrader: de Kärcher K5 ‘Premium Full Control Plus Home’!

Meer informatie en actuele prijs:Nu bij bol.com

of bij Toolmax
en bij Coolblue
of bij Alternate

K5 Premium Full Control Plus Home
Werkdruk: 145 bar
Water: 500 l/u
Capaciteit: 50 m²/uur
Prijs: vanaf € 355,-

Tip: Wil je je auto ook met de hogedrukreiniger schoon maken? Kijk dan naar de ‘Home and Car’ set. Maar waarschijnlijk heb je meer plezier van een van de speciale autowasborstels die los verkocht worden. Zie efficient autowassen met de hogedrukreiniger

En de andere Kärcher K5 – 145 bar – modellen?

Zowel de Kärcher K7 hogedrukreiniger als de Kärcher K5, is verkrijgbaar in drie versies: ‘Full Control Plus’, ‘Full Control’ en ‘Power Control’. Waarin verschillen die (behalve in belijning en ontwerp)?

  1. Alleen bij de ‘Plus’ versie kun je de werkdruk met + en – knoppen op het handvat wijzigen! Bij de andere twee versies moet je aan de VarioJet lans draaien. Het display geeft dan alleen maar aan in welke stand de lans staat. Maar dat kun je natuurlijk ook gewoon aan de vorm en kracht van de waterstraal zien. Het display heeft dus maar weinig toegevoegde waarde;
  2. In de MultiJet lans van de ‘Full Control Plus’ zit de vuilfrees al ingebouwd. Dus je hoeft dan geen lansen te verwisselen! Bij de andere varianten wordt naast de VarioJet lans een aparte vuilfrees meegeleverd;
  3. Let verder op de kwaliteit van de pomp. Bij de ‘Full Control Plus’ en de ‘Power Control’ heeft de pomp een aluminium pomp hoofd. Bij de gewone ‘Full Control’ is de kunststof pomp watergekoeld (aangeduid met Ncore);
  4. De lengte van de hogedrukslang kan variëren;
  5. én bij de variant ‘Full Control’ krijg je géén toegang tot de informatie in de app.

Kärcher K5 Premium ‘Smart Control’?

Kärcher hogedrukreiniger K5 - De beste variant | Review » (8)Daarnaast is de Kärcher hogedrukreiniger K5 leverbaar in de ‘Smart Control’ versie. De ‘Smart Control’ is de nieuwste innovatie van Kärcher en daardoor flink prijziger. Wij hebben er onze vraagtekens bij. Denk je echt je hogedrukreiniger met je smartphone te gaan besturen, terwijl er op de hogedrukreiniger zelf ook knoppen zitten?

Wat blijft is namelijk dat je in een omgeving werkt met veel rondspattend vuil water. Waar je je kostbare smartphone dus liever niet in de buurt hebt. Bovendien kan alle elektronica de Smart Control hogedrukreiniger mogelijk ook extra kwetsbaar maken.

Handige app met advies

Met de bijbehorende app krijg je stap-voor-stap advies hoe je de hogedrukreiniger instelt voor de klus die je wilt gaan doen.

Maar óók met de boven aangeraden K5 Premium Full Control Plus versie krijg je toegang tot alle informatie in die app. Alleen moet je dan zelf de twee knoppen op het handvat en de lans in de geadviseerde stand zetten.

Tot slot: de Smart Control is innovatief, maar reinigt écht niet beter dan de Full Control. Want de specificaties van beide hogedrukreinigers zijn verder hetzelfde!

Meer informatie en actuele prijs:Nu bij bol.com

of bij Alternate
en bij Coolblue

Model: K5 Premium ‘Smart Control Home’
Prijs: circa € 450,-

Heb je een groter terras (40 m² of meer), een flinke oprit, of bijvoorbeeld een zwembad, landbouwvoertuigen, boot, stallen of andere grote klussen? Dan is de Kärcher hogedrukreiniger K7 veel geschikter voor je.

Niet dat deze Kärcher hogedrukreiniger K7 beter schoon maakt dan de K5. Maar door meer werkdruk (180 i.p.v. 145 bar) en meer waterdoorvoer (600 l/u i.p.v. 500 l/u), kun je met een bredere werkstraal veel grotere oppervlakten tegelijk bewerken. Daardoor werk je met de K7 efficiënter en kun je veel tijd besparen.

Als je twijfelt tussen de twee, kies dan voor de K7 met zijn hogere werkdruk. Met de handige + en – knoppen op de handgreep kun je die druk namelijk erg makkelijk wat verminderen. Zo kun je hem aanpassen aan iedere gewenste taak!

Kärcher hogedrukreiniger K5 - De beste variant | Review » (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated:

Views: 6079

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.