Asuntolainan korot nousevat 15. elokuuta 2023: Mitä se tarkoittaa sinulle? (2024)

  • Raha
  • Asuntolainat

Jos ostat asuntolainaa, katso, kuinka korkokorotukset voivat vaikuttaa maksuihin.

Mortgage Interest Rates Go Up on Aug. 15, 2023: What Does That Mean For You? (1)
Mortgage Interest Rates Go Up on Aug. 15, 2023: What Does That Mean For You? (2)

Katherine Watt Avustaja

Katherine Watt on CNET -rahan kirjoittaja, joka keskittyy asuntolainoihin, kodin pääomaan ja pankkitoimintaan.Hän kirjoitti aiemmin henkilökohtaisesta rahoituksesta NextAdvisorille.New Yorkissa sijaitseva Katherine valmistui summa cum laude Colgate Universitystä kandidaatin tutkinnon englanninkielisestä kirjallisuudesta.

Katso koko bio

Katherine Watt

6 min lue

Pari paria seuranneet asuntolainan korot nousivat ylöspäin viimeisen seitsemän päivän aikana.Keskimääräinen 15 vuoden kiinteä ja 30 vuoden kiinteä asuntolainan korot nousivat korkeammalle.Muuttuvien hintojen kohdalla myös 5/1 säädettävä korko asuntolaina edistyi.

Kun inflaatio nousi vuonna 2022, niin myös asuntolainan korkot.Hintakasvun hillitsemiseksi liittovaltion keskuspankki aloitti liittovaltion rahastojensa korottamisen - lyhytaikaisen koron, joka määrittelee, mitkä pankit veloittavat toisistaan lainata rahaa.Tekemällä lainata kalliimpaa, keskuspankin tavoitteena on vähentää hintoja rajoittamalla kuluttajien menoja.

26. heinäkuuta pidetyssä kokouksessa Fed aloitti 25-basis-pisteen (tai 0,25%) vaeltaa liittovaltion rahastojensa korkoon, mikä merkitsee sen 11. nousua nykyisessä koron retkeilyjaksossa.Viimeisimmällä lisäyksellä voi olla vaikutus asuntolainan korkoihin, mutta asiantuntijat sanovat, että markkinat ovat jo ottaneet sen huomioon korkoina.

Nykyiset asuntolainan korot elokuussa 2023

Asuntolainan korot muuttuvat joka päivä.Asiantuntijat suosittelevat ostoksia ympäri varmistaaksesi, että saat alhaisimman hinnan.Syöttämällä alla olevat tiedot saat mukautetun tarjouksen yhdeltä CNETin kumppanin lainanantajalta.

Näistä hinnoista:Kuten CNET, myös Bankrates omistaa Red Ventures.Tämä työkalu sisältää kumppanikorkoja lainanantajilta, joita voit käyttää vertaamalla useita asuntolainakorkoja.

"Asuntolainan korot jatkavat viikkoa viikkoon, mutta viime kädessä mielestäni hinnat pitävät kiinni siitä 6–7%: sta alueelle, jonka nyt näemme", sanoiJacob -kanava, vanhempi ekonomisti Lainat Marketplace LendingTree.

Fed ei aseta asuntolainan korkoja suoraan, mutta sillä on vaikutusvaltainen rooli.Asuntolainan korot liikkuvat päivittäin vastauksena moniin taloudellisiin tekijöihin, mukaan lukien inflaatio, työllisyys ja talouden laajemmat näkymät.Alhaisempi inflaatio on hyvä uutinen asuntolainan korkoille, mutta ylimääräisten korotusten potentiaali keskuspankista tänä vuonna pitää ylöspäin jo korkealla korolla.

Sen sijaan, että huolehtisivat asuntolainan korkoista, asunnon ostajien tulisi keskittyä siihen, mitä he voivat hallita: saada parhaan mahdollisen koron taloudellisen tilanteensa suhteen.

Jos haluat lisätä kertoimia käytettävissä olevaan alhaisimpaan hintaan, ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin luottopisteen parantamiseksi ja käsirahan säästämiseksi.Muista myös verrata useiden lainanantajien hintoja ja palkkioita saadaksesi parhaan tarjouksen.Vuotuisen prosenttimäärän tai APR: n tarkasteleminen osoittaa sinulle lainanoton kokonaiskustannukset ja auttaa sinua tekemään omenoiden to-oppi-vertailun lainanantajien välillä.

30 vuoden kiinteäkorkoiset asuntolainat

30 vuoden kiinteäkorkoisen asuntolainan aikana maksamasi keskimääräinen korko on 7,51%, mikä on 9 peruspistettä seitsemästä päivästä sitten.(Peruspiste vastaa 0,01%.) Kolmekymmentävuotinen kiinteä asuntolainat ovat yleisin lainakausi.30 vuoden kiinteäkorkoisella asuntolainalla on yleensä pienempi kuukausimaksu kuin 15 vuoden-mutta usein korkeampi korko.Vaikka maksat enemmän korkoa ajan myötä-maksat lainasi pidemmän aikataulun aikana-jos etsit pienempää kuukausimaksua, 30 vuoden kiinteä asuntolaina voi olla hyvä vaihtoehto.

15 vuoden kiinteäkorkoiset asuntolainat

15 vuoden, kiinteän asuntolainan keskimääräinen korko on 6,72%, mikä on 9 peruspistettä seitsemästä päivästä sitten.Sinulla on ehdottomasti suurempi kuukausimaksu 15 vuoden kiinteällä asuntolainalla verrattuna 30 vuoden kiinteään asuntolainaan, vaikka korko ja lainan määrä ovat samat.Mutta 15 vuoden laina on yleensä parempi tarjous, jos sinulla on varaa kuukausimaksuihin.Näihin sisältyy tyypillisesti kyky saada alhaisempi korko, maksaa asuntolainasi aikaisemmin ja maksaa vähemmän korkoja pitkällä tähtäimellä.

5/1 Säädettävän asuntolainat

5/1 ARM: n keskimääräinen korko on 6,42%, mikä on 5 peruspistettä seitsemästä päivästä sitten.Saat yleensä alhaisemman koron (verrattuna 30 vuoden kiinteään asuntolainaan), jonka asuntolainan viiden ensimmäisen vuoden aikana 5/1 -korkoinen asuntolaina on 5/1.Voit kuitenkin lopulta maksaa enemmän kyseisen ajan jälkeen, lainasi ehdoista ja siitä, kuinka korko muuttuu markkinakoron myötä.Tämän vuoksi käsivarsi voi olla hyvä vaihtoehto, jos aiot myydä tai jälleenrahoittaa talosi ennen kuin korko muuttuu.Mutta jos näin ei ole, saatat olla koukussa paljon korkeampaa korkoa, jos markkinahinnat muuttuvat.

Asuntolainan korkotrendit

Asuntolainan korot olivat historiallisesti alhaiset suurimmassa osassa vuoden 2020 ja 2021, mutta nousi tasaisesti koko vuoden 2022 aikana, kun keskuspankki aloitti aggressiivisesti korotuksen korot.Nyt asuntolainan korot ovat selvästi yli missä ne olivat vuosi sitten.Mitä tämä tarkoittaa kodin ostajille tänä vuonna?

"Asuntolainan korot ovat nousseet 6–7%: n alueella viimeisen 10 kuukauden ajan. Vaikka asuntojen hinnat ovat pehmentyneet hiukan kansallisesti, lainanoton edelleen korkeat kustannukset tarkoittavat toiveikkaat asuntojen ostajat ovat tunteneet vain vähän helpotusta", sanoiHannah Jones, Realtor.com -sivuston taloudellinen tutkimusanalyytikko.

Jos inflaatio kuitenkin edelleen vähenee ja Fed pystyy pitämään hinnat missä ne ovat ja lopulta leikkaamaan ne, asuntolainan korot todennäköisesti laskee hieman vuonna 2023muutama vuosi sitten.

Viimeisin asuntoennusteFannie Maevaatii keskimäärin 30 vuoden kiinteä asuntolainan korko, jotta vuosi on noin 6,6%.

"Asuntolainan korot ovat olleet epävakaat jo jonkin aikaa, ja vaikka ne voisivat lopulta aloittaa trendi seuraavan kuuden kuukauden aikana vuoteen, kun inflaation kasvu jatkaa jäähtymistä, heidän polku on todennäköisesti kuoppainen", Channel sanoi.

Käytämme Bankraatin keräämiä korkoja päivittäisten asuntolainan kehityssuuntausten seuraamiseksi.Tässä taulukossa on yhteenveto lainanantajien tarjoamista keskimääräisistä hinnoista koko maassa:

Tämän päivän asuntolainan korot

Laina -aikaTämän päivän korkoViime viikkoMuuttaa
30 vuoden asuntolainan korko7,51%7,42%+0.09
15 vuoden kiinteä korko6,72%6,63%+0.09
30 vuoden jumbo-asuntolainan korko7,57%7,45%+0.12
30 vuoden asuntolainan jälleenrahoitusaste7,67%7,46%+0,21

Hinnat 15. elokuuta 2023.

Kuinka ostaa paras asuntolainan korko

Voit saada henkilökohtaisen asuntolainan koron muodostamalla yhteyden paikalliseen asuntolainan välittäjäsi tai käyttämällä online -laskinta.Parhaan asuntolainan löytämiseksi sinun on otettava huomioon tavoitteet ja yleinen taloudellinen tilanne.

Asiat, jotka vaikuttavat asuntolainan korkoon, sisältävät: luottopisteen, käsiraha, laina-arvo-suhde ja velan ja tulotason suhde.Yleensä haluat hyvän luottotulosten, suuremman käsirahan, alhaisemman DTI: n ja pienemmän LTV: n alhaisemman koron saamiseksi.

Korko ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa kodin kustannuksiin.Muista harkita myös muita tekijöitä, kuten palkkiot, sulkemiskustannukset, verot ja alennuspisteet.Sinun tulisi tehdä ostoksia useiden lainanantajien - mukaan lukien luotto -osuuskunnat ja online -lainanantajat paikallisten ja kansallisten pankkien lisäksi - saadaksesi sinulle sopivan lainan.

Miten laina-aika vaikuttaa asuntolainaani?

Kun valitset asuntolainan, muista harkita laina -ajan tai maksuaikataulun.Yleisimmin tarjottua asuntolaina on 15 vuotta ja 30 vuotta, vaikka löydät myös 10, 20- ja 40-vuotiaita asuntolainoja.Asuntolainat jaetaan edelleen kiinteäkorkoisiin ja säädettäviin asuntolainoihin.Kiinteäkorkoisille asuntolainoille korot ovat kiinteitä lainan käyttöikälle.Toisin kuin kiinteäkorkoinen asuntolaina, säädettävän koron asuntolainan korot ovat vain samat tietyn ajan (yleensä viisi, seitsemän tai 10 vuotta).Sen jälkeen korko muuttuu vuosittain markkinakoron perusteella.

Kun valitset kiinteäkorkoisen ja säädettävän koron asuntolainan välillä, sinun tulee miettiä, kuinka kauan aiot asua kotona.Kiinteäkorkoiset asuntolainat saattavat olla paremmin sopivia niille, jotka aikovat asua kotona jonkin aikaa.Kiinteäkorkoiset asuntolainat tarjoavat enemmän vakautta ajan myötä verrattuna säädettäviin asuntolainoihin, mutta säädettävät asuntolainat voivat tarjota alhaisemmat korot etukäteen.Saatat kuitenkin saada paremman sopimuksen säädettävän korotuksen asuntolainan kanssa, jos sinulla on vain suunnitelmasi pitää talosi pari vuotta.Nyrkkisääntönä ei ole parasta lainaa;Kaikki riippuu tavoitteistasi ja nykyisestä taloudellisesta tilanteestasi.Muista tehdä tutkimus ja miettiä omia prioriteettejasi valittaessa asuntolainaa.

Asuntolainan korot nousevat 15. elokuuta 2023: Mitä se tarkoittaa sinulle? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5836

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.