27 mahtava kuulotoiminta - Opetusosaaminen (2023)

Joskus lapsemme eivät välttämättä noudata antamiaan ohjeita- eivät välttämättä yritä uhmata meitä.Sen sijaan he saattavat tarvita vain apua heidän kuulontaidonsa parissa.Tähän sisältyy monenlaisia kykyjä, käsittelyn ja puheen ymmärtäminen terveeseen syrjintään.Alta löydät luettelon 27 mahtavasta kuulotoiminnasta, joka keskittyy järkevään syrjintään ja kiddojen saamiseen harjoittamaan puhekomentojen seuraamista ja vihjeiden poimimista ympäristöstä.

1. Simon sanoo

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (1)

Simon sanoo: “Kosketa päätäsi!”.Lapsesi voivat harjoittaa kuulotaitojaan noudattaessaan Simonin ohjeita.Mutta jos Simon ei sano “Simon sanoo…” ennen komentoa, lapsesi on vältettävä sen tekemistä!

Lisätietoja:Icebreaker -ideat

2. Tee kuten sanon, ei kuten minä

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (2)

Tässä on samanlainen peli kuin Simon sanoo.Voit sanoa komennon tekemällä erilaista toimintaa.Voit esimerkiksi sanoa: "Kosketa päätäsi", hieroen samalla vatsasi.Lapsesi voivat päästä seuraavalle kierrokselle koskettamalla vain päätään.

Lisätietoja:Mosswood -yhteydet

3. Punainen, vihreä valo

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (3)

Tämä peli on hauska kuulonkäsittelytaitojen kehittämiseen.Vihreä valo tarkoittaa juoksua, ja punainen valo tarkoittaa pysähtyä.Tavoitteena on tehdä se tuomioistuimen toiselta puolelta toiselle juoksematta, kun sana punainen sanotaan!

Lisätietoja:Playworks

4. Mikä on aika, herra Wolf?

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (4)

Yksi lapsi voi pelata herra Wolfia selkänsä kääntyessä pois muista.Muut voivat kysyä herra Wolfia ajasta.Hänen vastauksensa on niiden vaiheiden lukumäärä, joita he voivat siirtyä eteenpäin.Kun se on ”Dinnertime”, susi voi kääntyä ympäri ja jahdata opiskelijoita.

Lisätietoja:Lastenpaikka

5. Kaikki korvat papupussi -heitto

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (5)

Rakastan hyvää papujen torjuvaa peliä, ja tämä sisältää kuulokomponentin!Jokaiselle heittokierrokselle voit antaa erilaisia ohjeita.Esimerkiksi ”Heitä yksi punainen laukku”.Vaikuttaen sen, voit sanoa: "Heitä pussi värillä, joka riimii kengän kanssa”.

Lisätietoja:Mosswood -yhteydet

6. Musiikkituolit

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (6)

Rakastan tätä klassista toimintaa!Lapset voivat kävellä tuolin ympyrän ympärillä musiikin soittaessa.Kun musiikki pysähtyy, kaikki kilpailevat istumaan.Siellä on yksi vähemmän tuolia kuin pelaajien lukumäärä, joten he vastaavat paremmin!

Lisätietoja:Juhlapelit 4 lasta

7. Jäätytanssi

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (7)

Jos sinulla on rajoitettua aikaa etkä halua perustaa tuoleja viimeiseen toimintaan, Freeze Dance on hieno vaihtoehto.Lapsesi voivat tanssia sen, kun soitat musiikkia, mutta kun he kuulevat musiikin lopettamisen, heidän on jäädyttävä!

Lisätietoja:Ensimmäinen 5 Kalifornia

8. Täytä reppupeli

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (8)

Tämä toiminta voi olla hyvä käytäntö kouluttaa lapsiasi pakkaamaan reppunsa kaikki yksin.Voit aloittaa puhumalla luettelon 1-vaiheisista ohjeista.Sitten voit siirtyä 2-vaiheisiin ohjeisiin, 3-vaiheisiin ohjeisiin ja niin edelleen.

Lisätietoja:Pienet roskakorit pienille käsille

9. Ohjeet taustamelulla

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (9)

Voit tehdä edellisestä ohjeellisesta repputoiminnasta vaikeamman soittamalla musiikkia taustalla.Taustamusiikin soittaminen vaikeuttaa lapsiasi keskittymään ohjeisiin.Tämä on kuulonhahmahahmojen syrjinnän käytäntö.

Lisätietoja:Lasten psyykkinen

10. Puhelin

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (10)

Tässä ryhmätoiminnassa ensimmäinen lapsi voi aloittaa kuiskaamalla viestin naapurinsa korvaan.Kuiskattu viesti välitetään, kunnes viimeisen opiskelijan on sitten sanottava viesti ääneen ja selkeästi.On hyviä mahdollisuuksia, että viesti on vähän sekoitettu loppuun mennessä, jotta oppijoiden on kuunteltava hyvin.

Lisätietoja:Kannusta peliä

11. Äänensovituspeli

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (11)

Kuinka lapsesi kuulon syrjintätaidot ovat?Voit täyttää kaksi sarjaa erivärisiä muovimunoja erilaisilla materiaaleilla, jotta lapsillesi voi ravistaa.Tee jokaisesta väristä vastaavat sisäpuolet.Sitten lapsesi voivat yrittää sovittaa munat heidän luomiensa äänien perusteella.

Lisätietoja:Pelata esikoulua

12. Tavun laskenta

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (12)

Foneeminen tietoisuus on ymmärrys, että puhutut sanat koostuvat yksittäisistä äänistä, ts. Tavuista.Tämä on tärkeä osa kuulonkehitystä.Tässä toiminnassa lapsesi voivat lajitella objekteja, joita heidän nimensä sisältää tavut.

Lisätietoja:Minun Montessori -matkani

13. Kirjeäänen sovitustoiminta

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (13)

Toisinaan oppijat kamppailevat sanan alkuperäisen kirjaimen kanssa.Tämä toiminta voi auttaa parantamaan näitä syrjintätaitoja.Voit esittää kaksi kirjainta ja esinettä.Kun olet sanonut objektin nimen, lapsesi voivat valita oikean alkuperäisen kirjaimen äänen.

Lisätietoja:Kotona kouluttaja

14. Kuvan lajittelu

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (14)

Voivatko lapsesi lajitella kuvia heidän alkuperäisillä äänillään?Voit aloittaa asettamalla kirjaimia seinälle ja kuulostamalla ne.Nimeä sitten kuvassa olevat esineet ja eläimet ja pyydä lapsesi yrittämään lajitella ne!

Lisätietoja:Rouva Willsin päiväkoti

15. Äänten vastaavat kuviin

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (15)

Lapsesi voivat välähtää kehruu ja lausua kirje, jonka se laskeutuu.Sitten he löytävät vastaavan kuvan samalla alkuperäisellä kirjaimella.

Lisätietoja:Rouva Willsin päiväkoti

16. Äänen vastaava aistilaatikko

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (16)

Kuvien lajittelun sijasta voit hyödyntää tätä aistitoimintaa joihinkin lisättyihin käytännön oppimisiin.Täytä roski riisillä ja erilaisilla esineillä, joihin liittyy kirjeiden arkkeja.Sitten lapsesi voivat lajitella objektit vastaavan alkuperäisen kirjaimen äänellä.

Lisätietoja:Kiireinen taapero

17. Löydä sama ääni

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (17)

Tässä on toinen kirjallinen ääni -syrjintätoiminta.Voit tulostaa kuvia kahdesta esineestä, joilla on samanlainen kirjainääni.Haasta lapsesi selvittämään, mikä se kuulostaa!Esimerkiksi NAP ja POT jakavat “P” -äänen.

Lisätietoja:Babbling Abby

18. Sana -arvaustoiminta

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (18)

Tämä toiminta sisältää 3-kirjaimen sanat, joissa on yksi piilotettu kirjain, jonka lapsesi on yritettävä arvata.He luonnollisesti harjoittavat kirjaimien ääniä, kun he kokeilevat erilaisia sanamuunnelmia.Esimerkiksi he voivat syrjiä "Do" verrattuna "isä".

Lisätietoja:Babbling Abby

19. Äänen syrjintäkoulutuskortit

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (19)

Tämä digitaalikorttijoukko sisältää sanapareja, joiden avulla voit testata lasten kuulon syrjintätaitoja.Se sisältää myös vuorovaikutteisia ruutuja, jotka ne tarkistetaan sanojen kuuntelun jälkeen.

Lisätietoja:Opettajat maksavat opettajille

20. Luontoäänien syrjintä

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (20)

Rakastan mitään tekosyytä päästäkseen luontoon!Voit käydä paikallisessa puistossa ja saada lapsesi kuuntelemaan mitä he kuulevat.Sen lisäksi, että he kuulevat, he voivat syrjiä ääniä, jotka ovat lähellä Vs: tä, kovaa vs. pehmeä ja korkea vs. matala.

Lisätietoja:Tutkija sisällä

21. Arvaa eläimen äänipeli

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (21)

Voit käyttää tätä online -peliä opettaaksesi ja saadaksesi nuoremmat lapsesi arvaamaan eri eläinten äänet.He voivat napauttaa ympäri ja tutkia itse eläimiä tai voit soittaa heille äänen ja kysyä heiltä, mistä eläimestä se tulee.

Lisätietoja:Educa -pelaaminen

22. Taputa musiikkia pitkin

Ehkä lapsesi haluavat kukoistaa muusikoita jonain päivänä!Sitten on vain järkevää opettaa oppitunti rytmistä.Löydät verkossa erilaisia videoita (tai soita omaa musiikkia) opettaaksesi heitä taputtamaan lyöntiä!

Lisätietoja:Green Beanin musiikki

23. Arvaa instrumentti

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (22)

Toiselle musiikilliselle oppitunnille lapsesi voivat harjoittaa eri soittimien äänien tunnistamista ja syrjintää.On parasta opettaa heille instrumenttien äänet ennen tämän toiminnan kokeilua.

Lisätietoja:Virtuaalinen puhekeskus

24. Kuuntelupeli

Tämä toiminta toimii kuunteluharjoituksena ja meditatiivisena käytännönä.Lapsesi näkevät kuinka kauan he kuulevat soittokellon.Kun he harjoittavat kierroksen jälkeen, he huomaavat kuulonsa paranevan!

Lisätietoja:Kosmisen lasten jooga

25. Taistelulaiva

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (23)

Tämä oli yksi suosikkipeleistäni kasvamassa.Nautin koordinaattien rinnastamisesta arvatakseni, mihin voin lyödä kumppanini alukseen.Peli voi parantaa kuulonhavaintataitoja, koska lasten on kuunneltava kumppaniaan luettavaksi koordinaatit strategisesti sijoittamiseksi taistelulaivaan.

Lisätietoja:Amazon

26. Äänet kotona

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (24)

Äänet kotona on mobiilisovelluspeli, jonka puhekielen patologi on kehittänyt kuulonoppimisen helpottamiseksi.Tämä peli sisältää äänien tunnistamisen, rymitystoiminnan ja suullisen ohjeiden noudattamisen.

Lisätietoja:Virtuaalinen puhekeskus

27. Paper Cup -puhelin

27 Awesome Auditory Activities - Teaching Expertise (25)

Voit opettaa lapsillesi äänen tieteen tällä hauskalla STEM -toiminnalla.Voit pistää reiän kahden kupin pohjaan ja kiinnittää narun niiden väliin.Yksi kuppi voidaan puhua, kun taas toista käytetään kuunteluun.

Lisätietoja:On vain yksi äiti

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 20/12/2023

Views: 5810

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.